Concurs științific studențesc - CEZAR PARTENI-ANTONI - Ediția a 14-a (mai 2017)

La fiecare sfârșit de mai, în ultimii 14 ani, are loc festivitatea de premiere a concursului științific studențesc „Cezar Parteni-Antoni”. Concursul a fost inițiat și este organizat de trei iubitori ai mașinilor electrice: Prof. Alecsandru Simion și Conf. Leonard Livadaru din colectivul de mașini electrice al Departamentului de Electrotehnică și Gabriel Mardarasevici, absolvent al specializării de mașini electrice și fost cadru didactic în același colectiv.

Ideea de la care s-a pornit a fost de a premia excelența în studiul mașinilor electrice, pe parcursul unui an universitar. Drept urmare, concursul se adresează studenților de la specializarea Sisteme Electrice (anii III și IV) și masteranzilor de la Sisteme Electrice Avansate. De asemenea, sunt premiate și lucrările prezentate de studenți la Concursul de lucrări științifice studențești, care de regulă se desfășoară în săptămâna anterioara.

În fiecare an organizatorii, la care s-au adăugat în ultimii ani Conf. Adrian Munteanu și Asist. Bogdan Vîrlan, își doresc să transforme această întâlnire în sărbătoarea „mașiniștilor”. Ca urmare, printre participanți se numără absolvenți câștigători ai concursului în anii anteriori, cadre didactice din facultate sau invitați speciali, foști absolvenți.

Tipicul întâlnirii este oarecum prestabilit însă „deliciul” desfășurării constă în faptul că nici unul dintre organizatori nu știe ce „surprize” au pregătit ceilalți doi. Anul acesta, cuvântul de deschidere a părut de la început foarte „criptic” (vezi foto) ceea ce a creat „confuzie” după care au venit „lămuririle" eliberatoare. Este, în fapt, întotdeauna o prezentare ce valsează între amuzament și pseudo-seriozitate având rolul de a destinde atmosfera dar și de a transmite subtil mesaje.

Au urmat „discursurile” celorlalți doi organizatori. Dl. prof. Simion vorbește în fiecare an despre personalitatea celui care dă numele concursului. Nu se repetă niciodată și în fiecare an ne întrebăm cum reușește. Apoi ia cuvântul Gabi Mardarasevici. Fie că este un discurs motivațional, sau unul despre așteptările antreprenorilor în ceea ce privește absolvenții, sau unul pur și simplu nostalgic, se creează un „magnetism” neverosimil în sală, pentru care, sincer, sunt invidios.

Surpriza de anul acesta, pe care a pus-o la cale Gabi, a fost aducerea jurnalistului TVR, Irina Păcurariu, absolventă a facultății noaste chiar la specializarea de mașini electrice (N.B. și fostă studentă a celor trei organizatori).

A urmat decernarea premiilor, mai întâi pentru participanții la concursul de comunicări științifice și apoi pentru cei ai concursului de excelență. Merită menționate numele câștigătorilor:

  • Locul I la comunicări științifice: Daniel Stoian, anul IV SE
  • Premiul de excelență, cel mai bun student de anul III în studiul mașinilor electrice: Alexandru Rotariu
  • Premiul de excelență, cel mai bun student de anul IV în studiul mașinilor electrice: Valeriu Gurdiș
  • Marele Premiu, cel mai bun student pentru anul universitar 2016-2017, în studiul mașinilor electrice: Alexandra Bobu, an II masterat SEA








La final, poza de grup și un aperitiv ...