A devenit deja o tradiție ca spre sfârșitul lunii Mai, să se organizeze în Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, concursul profesional „Dumitru Bărbulescu”, deschis studenților (din anii terminali, licență sau master. A anul acesta am organizat a V-a ediție.

Sponsorul tradițional al tuturor acestor ediții a fost SETIS, direct sau indirect, prin membri marcanți, care pot și doresc să investească, premiind creativitatea și ingeniozitatea viitorilor ingineri.

În finala acestei ediții jubiliare s-au calificat 13 echipaje, coagulând competențele și ideile a 20 de studenți, beneficiind de consilierea științifică a 9 cadre didactice.

Premiul III a fost acordat echipajului coordonat de Prof. Cristian Haba, format din Cristian Rotaru și Alexandra Rusti care a convins juriul cu un vehicol telecomandat prin Bluetooth.


Premiul II a fost decernat echipajului format din Lucian Burlacu, Eusebiu Burlacu și Cristian Coman, care, coordonați de Prof. Liviu Breniuc, au finalizat un prototip de mașinuță electrică de curse, pilotată autonom prin telemetrie.
Marele premiu a fost acordat anul acesta proiectului finalizat de Irinel Archip (IV IAD), care, beneficiind de coordonarea Prof. Cristian Zet, a realizat miniprototipul unei mașini unelte cu comandă numerică, proiect ce a suscitat un interes deosebit și din partea presei.
În final este important de menționat și faptul că toți laureații concursului Dumitru Bărbulescu au primit imediat tentante oferte de angajare.